Training Rouwzorg

OPEN MIDDAG 22 augustus 2023

Wij laten je graag fijnproeven!


Op dinsdag 22 augustus doen we een boekje open over onze opleidingen bij de Academie Steun bij Verlies (LSV) te Amersfoort.

Wij nodigen je van harte uit voor de fijn proeverij op dinsdag 22 augustus van 14.00 tot 16.30 uur.

We laten je proeven van ‘verlies en herstel’. Want rouw betekent zowel verdriet om een betekenisvol verlies als ook om herstel van welzijn. Het troostgesprek, zoals wij dat op die middag demonstreren, richt zich op het verlies.

Je proeft als het ware de bitterheid en het zure met de lichte sporen van het zoete van de verloren relatie. Het bemoedigingsgesprek heeft een heel ander karakter. Daar proef je de lichte citroenachtige smaken met kip, courgette en ricotta afgemaakt met basilicum. Het gaat om smaken die horen bij herstel van het leven en het zoeken naar de bronnen van bemoediging. Herstel gaat om het opnieuw vorm geven aan je levenslust.
 

Programma fijn proeverij Training Rouwzorg
Datum 22 augustus 2023
13.30 uur Welkom
14.15 uur Toelichting programma RouwZorg
14.45 uur Troostgesprek
15.15 uur Bemoedigingsgesprek
15.45 uur Werkvormen
16.00 uur Vragen en antwoorden
16.30 uur Afsluiting

 

  • Error, form does not exist or is not published.
   

 
Aanmelden kan middels het bovenstaand formulier of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

  

 

 

 

Uw dierbare is overleden. Uw wereld staat op z’n kop en u wilt niet te veel leunen op uw omgeving. U zoekt informatie over rouw, of boekentips, namen van rouwbegeleiders, of wat dan ook. Op deze website willen wij u wegwijs maken in alles wat met rouw te maken heeft en waar u hulp kunt vinden.

Wilt u liever persoonlijk contact? Bij het Centrum voor Verlies en Rouw helpen wij u graag verder.

Je ontslag krijgen, (moeten) stoppen met werken of je collega’s zien vertrekken, doet pijn. Wie ben jij dan ineens, zonder je werk? Zonder je collega’s? Wat is er dan belangrijk?

Dat vraagt om afscheid nemen, rouwen, betekenis geven en opnieuw beginnen. Zowel voor degenen die (moeten) vertrekken als voor degenen die achterblijven. Op deze plek wordt aandacht besteed aan het emotionele proces. Bij de tab ‘zakelijk’ wordt aandacht besteed aan het zakelijke deel van verlies van werk. Hierna volgen tips voor diegenen die ontslagen worden, ontslagen zijn of geen werk meer hebben.


Verlies van gezondheid grijpt in op alle aspecten van het leven.
Het tast, afhankelijk van je ziekte, je controle op het leven, je eigenwaarde, je gevoel van rechtvaardigheid en je beleving over de toekomst aan.

Je bent ziek en je voelt je ziek. En dat gaat misschien nooit meer over.

 

 

 

 

Een groot deel van de mantelzorgers geeft aan dat ze zwaar tot te zwaar belast worden. Om die reden is het belangrijk om aandacht te besteden en het verminderen van zorgstress. Op deze website geven wij inzicht in  het ontstaan van zorgstress en in de mogelijkheden om zorgstress te verminderen. Hoewel we vooral aandacht hebben gegeven aan de mantelzorger, zijn de tips voor vermindering van zorgstress ook geschikt voor de verzorgende (diegene die zorg nodig heeft).

 

Subcategorieën