Er zijn veel mensen die een intensievere begeleiding nodig hebben bij hun rouwproces. Niet alleen een luisterend oor, maar een professional geschoold in rouwbegeleiding die op het juiste moment kan bijsturen in de verwerking van rouw.

In Nederland zijn verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van rouwbegeleiding en rouwzorg, maar slecht een aantal halen de kennis direct uit de praktijk. Om een goede keuze te kunnen maken voor een cursus óf opleiding is het belangrijk te weten waar je de cursus of opleiding voor wilt gebruiken. Wil je meer kennis en ervaring opdoen en dit gebruiken in je privé omgeving of ga je voor een betaalde of vrijwillige werkomgeving?

Van ervaringsdeskundige naar professional
Als je zelf één of meerdere betekenisvolle verliezen hebt meegemaakt, dan weet je hoe belangrijk het is om rouw goed te kunnen verwerken. Met de Training Rouwzorg helpen we je om dichter bij het verdriet, boosheid of misschien wel bij de angst te komen van de cliënt. Het helpt ook om, misschien maar voor een deel, dichter bij het verlangen en de vitaliteit te komen. De training geeft je handvatten om jouw ervaringen om te zetten als professional. Je persoonlijke verlieservaring kunnen daarbij een belangrijke motivatie en bron voor verdere professionalisering worden.

Ook voor professionals
Binnen onze Academie hebben we verschillende trainingen en opleidingen die aansluiten bij jouw als ervaringsdeskundige, maar ook voor de professionals zijn er ontwikkeltrajecten die je veel verder helpen. Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de psychosociale hulpverlening. Je focust op de wisselwerking tussen je cliënt en zijn omgeving en bent opgeleid in oplossingsgerichte methoden en technieken. Dan toch zul je merken dat het verlies van een dierbare, gezondheid, relatie of werk bij je cliënt, blokkades kunnen oproepen om een positieve oplossingsgerichte aanpak tot een succes te brengen. Het is ook steunend en effectief om, naast de gebruikelijke methode en technieken, ook cliënten te kunnen begeleiden bij een veelkleurige rouw- en verliesproces.

Vraag vrijblijvend naar de voorwaarden of ga naar onze website, waar je alles te weet komt over onze opleidingen, trainingen en STAP-Budget als tegemoetkoming in de studiekosten.