Saskia verloor haar 2 dochtertjes tijdens haar zwangerschap. Ze schreef, vanuit haar grote verlies, een prentenboek voor het jonge kind die broertjes en zusjes verloren hebben. Haar prentenboek is prettig en toegankelijk om gezinnen met jonge kinderen te ondersteunen.

 

Het prentenboek ‘Familie Torino', is te koop bij bol.com en via de website www.defamilietorino.com.

Het onvoorstelbare, de zelfdoding van de zoon van Jacob. De pijn en pogingen van de vader om dit te begrijpen zijn heel persoonlijk, maar laten ook een diepere zoektocht naar zingeving zien. Jacob beslist om zijn pijn op een bijzondere manier te verwerken.

Op 23 juni a.s. is het Internationale weduwen- (en weduwnaars-)dag. Op die dag wil ik iedereen motiveren om het burgerinitiatief “Rouwverlof bij overlijden binnen het gezin” te tekenen.

 

 

 

De Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen hebben in het kader van een wetenschappelijk onderzoek een online rouwbehandeling ontwikkeld voor nabestaanden in Coronatijd. Hierbij wordt de effectiviteit van een online psychologische behandeling onderzocht.

Een kindje verliezen tijdens de zwangerschap is een immens trieste gebeurtenis. Je bent er niet op voorbereid. Je blijde verwachtingen veranderen in groot verdriet. Hoe mooi is het als je je gedachten, die alle kanten op gaan, dan aan papier kan toevertrouwen? Dat heb ik gedaan. Onze David stierf na 29 weken zwangerschap. Ik heb mijn emoties opgeschreven. De gedichten zijn zeer divers. Verdrietig, triest, soms blij en hoopvol. Ik hoop dat mijn gedichten troost kunnen geven aan hen die ook een kindje moesten verliezen.