Titia Mulder is begonnen met een serie podcasts over rouw. Op deze laagdrempelige manier deelt zij haar jarenlange kennis en ervaring over verlies en rouw met iedereen die daar behoefte aan heeft. Titia wil zo begrip kweken voor rouw, zowel privé als in het werk, waardoor mensen in rouw goed worden opgevangen en begrepen. 

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is gestart met het programma “Eén tegen eenzaamheid” Dit programma heeft tot doel om eenzaamheid SAMEN duurzaam te doorbreken. Op de website vind je niet alleen informatie over eenzaamheid maar kun je ook meer te weten komen over de verschillende acties die georganiseerd worden en lees je meer over wat jij kunt doen om het verschil te maken. 

Aandacht voor elkaar. Hoe doe je dat nu de Coronavrees het lijkt te winnen van het knuffelverlangen. Stephanie Beynes houdt een gratis Webinair over 'Aandacht voor elkaar' waar ze met de deelnemers zoekt naar contactvormen, symbolen en rituelen om elkaar in Coronatijd aandacht te geven. Op de website www.verliesenverder.nl vindt u meer informatie.

BALANS IN GEZIN

 

Thuis werken met spelende kinderen om je heen en misschien ook nog de zorg voor één van je ouders. Hoe doe je dat? Vluchten uit de hectiek van je gezin en thuiskomen op je werk kan niet meer. Er is een dringend advies om thuis te werken. De keukentafel wordt steeds meer de plek om te eten, werken, spelen, praten en kibbelen. Er is nieuwe balans nodig in het gezin. Balans tussen privé en werk, zorg voor kinderen en op jezelf kunnen, uitgaan en thuis zitten zijn slechts enkele thema's. In de cursus 'Balans in gezin' gaat Stephanie Beijnes in op de stevigheid in onszelf en om de 'rode knoppen' om te buigen naar 'aan-knoppen'. Zie voor meer informatie www.verliesenverder.nl.  

AANDACHT VOOR ELKAAR: LSV START MET E-CARD CAMPAGNE

 

De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden en nabestaanden rouwen onder verzwaarde omstandigheden. In ziekenhuizen en bij de uitvaart is het houden van afstand een eerste en begrijpelijke prioriteit. Troosten in nabijheid kan niet plaatsvinden. Nabestaanden komen vanuit een lege kerk in een leeg huis. Daarnaast zijn er ouderen die tussen ‘huidhonger en knuffelvrees’ vereenzamen. Nu de tweede Corona golf zich aandient, slaat de moedeloosheid toe. Hoelang gaat het nog duren? Wanneer wordt het contact weer normaal?