Zeven auteurs geven een kwetsbare inkijk in persoonlijke verhalen en hopen hiermee anderen te helpen en herkenning te bieden. Daarbij komen alle stadia van rouw aan bod: van verbijstering en onmacht tot verwerking en opnieuw gaan leven.

Informatie:
ISBN: 978-94-93210-55-4
Prijs: € 18,00
Bestellen kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

19 september van 10.30 tot 16.30 Studio Belcampo Hannie Dankbaarpassage 33 Amsterdam

Ter gelegenheid van Vergankelijkheidsdag - een dag waarin je uitgenodigd wordt stil te staan bij je sterfelijkheid en ook het leven te vieren- organiseert Marie Goeminne een dag workshop Bewegen in Rouw.

In deze workshop nodigt marie je uit om je rouw, die je ook zo lijfelijk kunt ervaren, te ontmoeten en in beweging te brengen. De workshop begint met het opzoeken van bronnen in je lijf. Dat zijn kwaliteiten in ons die een gevoel van steun, grond of levendigheid kunnen geven en die we ook letterlijk fysiek kunnen opzoeken en ervaren. En die je in het proces van rouw houvast kunnen geven.

Als je jong bent en je verliest je moeder/vader of een broertje/zusje, waar kun je dan terecht? Bij leeftijdgenoten? Nee, die zitten niet te wachten op verhalen over verlies, verdriet en eenzaamheid. Jessie Dunnewold heeft voor het 'Steunpunt verlies' een prachtige video gemaakt over 'Jongeren en rouw'.

Klik hier voor de video 'Jongeren en rouw'.    

Stichting Luctus Verlies- en rouwbegeleiding organiseert op zondag 12 september 2021 een creatieve middag over:

WAT GEEFT JOUW DAG KLEUR?

Adres: Purmerend Genuahaven 52 (Ingang aan waterkant zijde) Clup Welzijn in Heel Europa Aanvang: 14.00 uur en afsluiting ca. 16.00 uur Gastsprekers: Ellen Brouwer en Rudy Nobel

Vanwege de maatregelen m.b.t. Corona is het nodig dat u zich van tevoren opgeeft voor het bijwonen van deze bijeenkomst. U kunt zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Saskia verloor haar 2 dochtertjes tijdens haar zwangerschap. Ze schreef, vanuit haar grote verlies, een prentenboek voor het jonge kind die broertjes en zusjes verloren hebben. Haar prentenboek is prettig en toegankelijk om gezinnen met jonge kinderen te ondersteunen.

 

Het prentenboek ‘Familie Torino', is te koop bij bol.com en via de website www.defamilietorino.com.