2017, Uitgever: Uitgeverij Acco

Auteur: Gerd Claes Johan Maes 

Co-auteur: Harriëtte Modderman 

ISNB: 978-94-634-4242-8

Prijs: € 39,50

 

Dit boek laat een nieuwe benadering zien, gebaseerd op de nieuwste inzichten over rouw en verlies. Er wordt ruimte gemaakt voor rouw en verlies door het verlies een volwaardige plaats te geven in de nieuwe identiteit of het levensverhaal van de rouwende.

In dit boek delen ervaren therapeuten praktijkgerichte technieken en interventies voor de rouw- en verliestherapie. Die kunnen ook waardevol zijn om tijdens een therapie met een andere aanmeldingsklacht ruimte te maken voor de impact van rouw en verlies op die klacht.

 

Ze laten zich daarbij inspireren door recente ontwikkelingen en nieuwe inzichten in het werkveld van rouw en verlies zoals dat recent beschreven is in het boek ‘het DNA van rouw’. Ze vertrekken vanuit narratieve, creatieve, cognitief-gedragsmatige, lichaamsgerichte, experiëntiële, gestalt-, contextuele, systemische en integratieve (interactionele vormgeving) benaderingen en vertalen die naar de rouwcontext, ook van specifieke doelgroepen, zoals mensen met een beperking.

 

Ruimte maken voor rouw en verlies in therapie beschrijft op basis van de meest recente inzichten een repertorium van vaardigheden en methodieken om rouwenden beter te kunnen bijstaan.