Opleidingen

 

WAAROM DEZE OPLEIDING?

In het leven zijn er vele momenten van verlies. Het omgaan met een verlies kan gepaard gaan met hevige emoties. Rouw is het antwoord dat we (als individu, familie, cultuur, samenleving) geven op het verlies van een betekenisvolle relatie. Het kan hierbij gaan om het overlijden van een dierbare, verlies van gezondheid, verlies van relatie (scheiding), verlies van werk en verlies van vaderland. Rouw kan ingrijpende en soms traumatische vormen aannemen. Dit maakt dat er in toenemende mate behoefte is aan inzicht in rouw en verliesprocessen. Vooral voor diegenen die, soms dagelijks, geconfronteerd worden met rouwende clienten. 

 

WAT MAG JE VERWACHTEN?


Professionele en persoonlijke ontwikkeling

De training biedt een compleet programma waarmee rouwzorgers (vrijwilligers en beroepskrachten uit de sectoren welzijn, gezondheidszorg, pastraal werk, onderwijs, uitvaartbegeleiding, justitie en politie ea.) die soms dagelijks geconfronteerd worden met rouwenden, hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten om rouwenden die steun te bieden die ze nodig hebben. De training Rouwzorg is ontwikkeld op basis van de training Nabijblijven (samenwerkingsproject met het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn en de Universiteit van Utrecht) en de geaccrediteerde Post-Hbo opleiding Rouw en verliesbegeleider van het LSV. 

 

Doel van de training 

Na de training:
- Heb je inzicht in de manier waarop je persoonlijke bagage van invloed is op het contact met rouwenden;
- Heb je kennis genomen van verschillende aspecten van rouw en rouwbegeleiding;
- Beheers je vaardigheden, nodig bij het starten, onderhouden en beëindigen van een contact;
- weet je welke grenzen er zijn tussen ‘afstand en nabijheid’ en hoe je deze kunt herkennen en respecteren.

 

Doelgroepen
De training is bedoeld voor:

- Vrijwillige rouwzorgers, d.w.z. zij die onbetaald rouwenden begeleiden.

- Beroepskrachten die in de uitoefening van hun werkzaamheden in contact komen met rouwenden (bijvoorbeeld medisch maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, huisartsondersteuners, jeugdzorg, ouderenzorg, politie, justitie, mensen werkzaam in het onderwijs enz.)  

 

Kerndocent 

Harriëtte Modderman

Psychosociaal Therapeut, gespecialiseerd in verlies, rouw en trauma.

Redacteur en auteur van; ‘Handboek Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie’ en ‘ruimte maken voor verlies en rouw in Therapie’

Docent en trainer module ‘verlies, rouw en trauma’ bij diverse landelijke opleidingsinstituten

 

 

Praktische informatie
Opleidingsduur oktober 2017 - maart 2018
Lestijden 09.30 tot 16.30 uur
Data opleiding

9 & 10 oktober - 6 november - 
11 december 2017 - 15 januari - 
12 februari - 12 maart 2018

Voorbereiding ca. 4 uur per week
Locatie Amersfoort
Groepsgrootte Minimaal 10 en maximaal 20 studenten
Leveringsvoorwaarden Klik hier voor onze voorwaarden
Studiekosten

€ 1.380,- inclusief koffie, thee en lunch; exclusief boeken en lesmateriaal.

Geschatte kosten boeken: €100,-

Certificaat

Om in aanmerking te komen voor het LSV Rouwzorg certificaat geldt een aanwezigheidseis van 80%. Dit certificaat biedt de mogelijkheid tot inschrijving in het verwijsbestand van de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding. Tevens ontvang je een korting van
€ 650,-- bij het volgen van de gecertificeerde Post-HBO opleiding Rouw- en verliesbegeleider. Daarbij moet je wel voldoen aan de toelatingseis van een relevante HBO opleiding.

Docenten

Harriette Modderman.


Wilt u meer weten over deze opleiding? U kunt de brochure downloaden

Wilt u een (telefonisch) intakegesprek om te weten of deze training bij uw verwachtingen aansluit? Vul dan het formulier rechts van deze pagina in. Wij maken dan een afspraak voor een (telefonisch) intakegesprek.


Wilt u liever eerst telefonisch contact om te weten of ons aanbod aansluit bij uw opleidingsbehoeften? Bel ons op telefoonnummer 033 – 4616886. Vraag naar Harriette Modderman, manager LSV Academie.