Je hebt besloten dat je wilt scheiden, maar je hebt geen idee wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken. Wie zorgt er straks voor de kinderen? Kun je in het huis blijven wonen na de echtscheiding? Krijg je alimentatie of moet je juist betalen, en hoeveel? Hoe ziet je pensioen er straks uit? En wat kost een echtscheiding eigenlijk? 

Of misschien twijfel je nog wel of je wel moet scheiden. In dat geval kan relatietherapie misschien uitkomst bieden. 

De site echtscheiding-wijzer maakt je wegwijs in de echtscheidingswereld. Ze vertellen je alles over scheiden en alles wat hiermee te maken heeft. Zo kun je lezen over rechten en plichten bij scheiden en de verschillende vormen van echtscheidingen. Je kunt hier ook praktische echtscheidingstips voor jou en de kinderen vinden. Lees het allemaal op je gemak door. Dan ben je straks goed voorbereid en hoef je niet onnodig lang bij een advocaat of adviseur te zitten. Dat kost alleen maar tijd, geld en ergernis. Een scheiding is al vervelend en verdrietig genoeg. Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig. 

Hoe teleurgesteld, boos of verdrietig je ook bent, het is belangrijk dat je voor ogen houdt dat een scheiding eigenlijk niet meer is dan het maken van afspraken met je partner. Je regelt bijvoorbeeld hoe je de bezittingen verdeelt en wie er straks voor de kinderen zorgt. Natuurlijk is dat vreselijk ingrijpend. Alles wordt anders. Juist daarom moet je het voor jezelf zo opgeruimd en overzichtelijk mogelijk houden. 

Wij adviseren je dan ook om http://www.echtscheiding-wijzer.nl  te raadplegen voor verdere informatie.

Bron: Nationale Adviesbalie http://www.nab.nl