In één nacht heeft de zoon de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven rond de waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfdoding met geruchten en roddels is omgeven. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden, een beste vriend die hielp schrijven en de beladen discussie over de volgorde van sprekers.

Lieve Vrienden, Familie, Genodigden is een unieke, intieme samenwerking. Een toneelstuk over vriendschap, levens die voorbijgaan, liefde die blijft en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen. Want het schrijven van een speech voor een uitvaart is voor bijna iedereen een zware klus, maar bij zelfdoding komt er een laag bij door de zoektocht naar hoe je je verhoudt tot vragen.

Sinds Jan Hulst en Daan Heerma van Voss aankondigden deze voorstelling te maken, merken ze dat nabestaanden die dierbaren door zelfdoding verloren, aangeven de voorstelling graag te willen zien. En dat was precies wat zij met deze voorstelling beoogden. Lieve Vrienden, Familie, Genodigden is een co-productie van Theater Oostpool en Theater Bellevue en gaat 22 september 2023 in première in Theater Bellevue in Amsterdam. Daarna is de voorstelling tot en met 11 november 2023 te zien in verschillende theaters in het land. Ter verdieping vindt na een aantal voorstellingen een nagesprek plaats met (ervarings)deskundigen over wat een zelfdoding betekent voor degenen die achterblijven. We kunnen ons voorstellen dat uw achterban geïnteresseerd is in deze gesprekken.

  • Zaterdag 23 september: nagesprek met Bram Bakker, ex-psychiater en auteur van Loden last, het taboe rond zelfmoord;
  • Zondag 24 september: nagesprek met Arielle Veerman, weduwe van Joost Zwagerman;
  • Zaterdag 30 september: Bert Keizer, arts, filosoof, schrijver en columnist Trouw;
  • Zondag 1 oktober: Nathan Vos, auteur van Man o man, over de zelfdoding van zijn broer.

Meer informatie over de voorstelling en nagesprekken vindt u hier: https://www.theaterbellevue.nl/agenda/4588/jan-hulst-daan-heerma-van-voss-theater-oostpool-theater-bellevue/lieve-vrienden-familie-genodigden

Bron foto: Zazie Stevens