Een zeer geslaagd LSV symposium in Amersfoort, we kunnen met alle deelnemers terugkijken op een geweldig LSV event op een bijzondere locatie.

Al vroeg in de ochtend was het druk in de Bergkerk in Amersfoort en na de persoonlijk introductie van Daan Westerink als dagvoorzitter over haar Syrische pleegzoon, die tegen Daan en haar partner zei; “Praat me geen trauma aan want ik wil de toekomst in”, kwamen de eerste gesprekken op het LSV symposium al snel op gang. Een dag zoals Daan zegt; “over perspectief en veerkracht, met een heldere vraag hoe we elkaar kunnen ondersteunen”.

Er kwamen verschillende onderwerpen voorbij, over de complexiteit van vragen die binnenkomen bij het LSV, het leed van Corona en natuurlijk de oorlog in Oekraïne. Maar ook bijzondere sprekers zoals Prof.dr. Geert Smid (bijzonder hoogleraar psychotrauma, Drs. Marijke Geerdink van Hulpverlening 113, Griet op de Beeck (schrijver), Drs. Masé Sutterland (rouwtherapeut), Drs. Jan Olthof (psychotherapeut) en Drs. Suzy Matthijssen (vice-voorzitter EMDR Nederland) maakten het voor deelnemers een interessante dag in Amersfoort.

Een bijzonder symposium en na afloop een eerlijk en informeel panelgesprek waarin duidelijk werd dat deskundigen altijd de verbinding moeten opzoeken. In contact moeten blijven met de hulpbehoevende en te durven breken met de wetmatigheden van het vak, als dat de cliënt daadwerkelijk vooruit helpt.

Voor volgend jaar zijn er weer nieuwe plannen aan de hand van de vele enthousiaste reacties. Thema’s en gastsprekers staan inmiddels met potlood op de lijst.

Wil je meer informatie over het onlangs gehouden symposium of bij het volgende symposium aanwezig zijn, laat het dan weten per mail op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.