Nog enkele dagen en dan start het bijzondere symposium “De nieuwe kijk op traumatisch verlies en rouw” in Amersfoort. Het symposium begint rond 9.00 uur met een uiteenlopend programma. Een diversiteit aan gastsprekers en ervaringsdeskundigen die je een nieuwe kijk geven op traumatisch verlies en rouw.

Een uniek symposium van de LSV Academie dat rouwzorgers, -begeleiders en –therapeuten maar ook verpleegkundig en praktijkhuisartsondersteuners inzicht geeft in de verschillende doelgroepen die te maken hebben met traumatisch verlies en met verschillende benaderingen om traumatische rouw te behandelen.

Wie heeft er hedendaags als dienstverlener niet mee te maken, traumatische ervaringen bij vluchtelingen, nabestaanden na moord of zelfdoding, kinderen van ouders met psychische problemen of patiënten die langdurig op de IC hebben gelegen. Het symposium van onze LSV Academie geeft een andere kijk en deelt ervaringen die wellicht interessant kunnen zijn voor professionals, maar ook voor zorgverleners die dagelijks te maken hebben met traumatisch verlies of rouw.

Traumatisch verlies is het verlies onder heftige, soms gewelddadige, omstandigheden van een dierbare (dood gerelateerd verlies) of van iets dierbaars (levend verlies van gezondheid, relatie of werk). Die omstandigheden kunnen heftig en eenmalig (shock trauma) of herhaaldelijk en langdurig (langdurig trauma) zijn.

Het aankomend symposium in Amersfoort geeft je een nieuwe kijk op de verwerking en behandeling van rouw en verlies. Kom naar Amersfoort en meld je aan via onze website. Een bijzonder dagprogramma met een diversiteit aan sprekers. Je bent van harte welkom op 8 december vanaf 9.00 uur in Amersfoort!

 

AANMELDEN