Kaarsje voor wie?


Op Tweede Pinksterdag presenteert Anita Witzier een speciale editie van de vertrouwde tv-titel Voor wie steek jij een kaarsje op? Duizenden Nederlanders worden in stilte begraven tijdens de coronacrisis. Het plotselinge, sobere afscheid, maakt het verdriet voor de nabestaanden nog groter. In deze speciale uitzending geven we de kille cijfers een gezicht.

 

Met portretten en verhalen brengen we een eerbetoon aan de mensen die ons zo plotseling ontvallen zijn. En ook vertellen we de verhalen van mensen die een kaarsje willen branden voor de zwager die hard aan het werk is in het ziekenhuis of voor het nichtje die nu geen eindexamen kan doen.

 

We roepen heel Nederland op om op deze avond kaarsjes te branden voor het raam, op het balkon of in de voortuin. Met een beetje meer licht in de straten is er zo een moment van troost en bezinning waar iedereen aan mee kan doen.Presentatrice Anita Witzier:

 

“Voor mijn werk kom ik de laatste tijd veel in zorginstellingen. Voor alle ouderen die daar wonen wil ik een kaars opsteken."

 

Zij zijn in deze periode volledig van de buitenwereld afgesloten. Er mag geen bezoek meer komen. Geen zoon of dochter die een troostende arm om je heen slaat, niet samen naar de markt kunnen om een boodschapje te doen, geen kleinkinderen die langskomen om te knuffelen. Alle instellingen hebben hun deuren noodgedwongen gesloten.

 

"Ik wil ook een kaars opsteken voor alle mensen die in die instellingen werken en die er nu alleen voor staan en met gevaar voor eigen gezondheid alles uit de kast moeten halen om het te kunnen redden.” 


Voor wie steek jij een kaarsje op?
Klik hier https://www.kro-ncrv.nl/voorwiesteekjijeenkaarsjeop


Maandag 1 juni om 20.25 bij KRO-NCRV op NPO 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron foto: Metro