Marinus van den Berg & Daan Westerink

ISBN: 9789492093288

Uitgegeven door:  2016, Adveniat Geloofseducatie B.V.

Prijs: € 16,95 (excl. Verzendkosten)

Het is troostend voor ouders die moeten leven met de dood van hun kind om hun overleden kind bij de naam te noemen. Dit boek biedt teksten die helpen bij het toelaten van het verlies. Het zijn troostende woorden, bijeengebracht door de bekende rouw-begeleiders uit Nederland en Belgie (Marinus van den Berg, Riet Fiedelaars, Manu Keirse, Johan Maes ea.) en wordt in- en uitgeleid door Marius van den Berg en Daan Westerink ( journalist, docent en verlies- en rouwdeskundige).

 

Tineke Rodenburg & Leoniek van der Maarel

ISBN: 978-94-9201-160-2

Uitgegeven door:  2016, uitgeverij Uitgeverij Stili Novi, 2016

Prijs: € 24,75 (excl. Verzendkosten)

 

Het echtscheidingspercentage in Nederland is nu 40%; bij ongehuwd samenwonen nog hoger. Een aanzienlijk deel van de echtscheidingen escaleert tot een vechtscheiding. Een ontwikkeling die doorgaans niet door de partners is gekozen, waarbij de kinderen veelal de dupe zijn en professionals vaak niet weten hoe ze dat het beste kunnen begeleiden. Echtscheiding genereert in eerste instantie conflict maar daaronder ligt verscholen de emotionele pijn om het verlies. Die wordt meestal individueel beleefd. Op basis daarvan is de zogeheten SCHIP-aanpak ontwikkeld, die erop gericht is om de ex-partners de post-relationele rouw samen te laten doormaken. Daardoor zijn ze in staat om als ex-partners in het ouderschap een nieuwe verbinding met elkaar aan te gaan. Maar dat gaat niet vanzelf.

 

Maria de Greef

ISBN: 9078094850

Uitgegeven door:  2016, uitgeverij Witsand

Prijs: € 17,95 (excl. Verzendkosten)


Elk jaar verliezen in ons land vele duizenden mensen hun geliefde aan de dood. In vele gevallen gloort na dit grote verlies, soms totaal onverwacht, nieuwe hoop. Een nieuwe partner kan de oude niet vervangen, maar opnieuw de liefde vinden kan wel troost bieden en je weer een hoopvollere blik op de toekomst bezorgen. Dit boek gaat over het opnieuw aangaan van een relatie na de dood van je partner.

Miranda van der Vegt & Maxime Schutte

ISBN: 9789082561807

Uitgegeven door:  Uitgeverij Schrijftuintje, www.twinkelboekje.nl, 2016

Prijs; € 15,-- (excl. Verzendkosten)

 

Twinkel en Fladder vinden elkaar lief. Ze vliegen fluitend door het leven. Totdat Twinkel in een wel héél bijzondere wolk terechtkomt. In dit vertederende boek beschrijft Miranda van der Vegt een vorm van impulsieve zelfdoding begrijpelijk uitgelegd in een verhaal met interactievragen, waardoor het onderwerp heel geschikt is voor een gesprek.

Harmen van Straaten (illustraties) en Mark Haayema (tekst) 

ISBN 9789051164503

Uitgegeven door:  De vier windstreken

 

Een prentenboek met rijmpjes. Nu ben ik dol op prentenboeken en dit boek heeft eenvoudige en speelse rijmpjes met tekeningen die uitnodigen tot vertellen wanneer de woorden en de rijmpjes misschien nog wat moeilijk zijn.

Margreet Jansen 

ISBN 978-90-824424-0-3

Uitgegeven door:  Uitgeverij woordenpallet, 2015, www.woordenpallet.nl

 

Een prachtig boekje vol kwestbare en tedere gedichten over afscheid en verlies. Omgeven door schilderijtjes van rouw. Margreet weet in haar gedichten een toon te vinden die raakt en aanspreekt. Haar gedichten zijn een handvat om gevoelens van verdriet, boosheid, geheimen of angst bespreekbaar te maken. De gedichten zijn zeer geschikt voor kinderen en jongeren.

 

Kitty Hoedjes

ISBN 987 90 6455 807 8

Prijs: €17,95

 

In het voorwoord schrijft Manfred van Doorn o.a.: 

‘Kitty schrijft zoals ze leeft en leeft zoals ze schrijft. Het is een verslag van een proces tussen twee mensen van deze uitzonderlijke situatie. Twee mensen die hun onderlinge verschillen ondergeschikt maakten aan wat hen bond: liefde tot aan de dood. Het boek beschrijft de universeel menselijke en tegelijk uiterst persoonlijke cyclus van hoe ze in contact komt met haar diepste verdriet en pijn en hoe ze er doorheen gaat, hoe zij niet alleen het verdriet loslaat, maar ook het verdriet haar dan los laat.’ 

 

Jan Oegema

ISBN 978-94-6004-2867

Uitgeverij: 2016, Uitgeverij Vantil, www.vantil.nl 

Prijs: € 14,95

 

'Lichaamsziel' is de weerslag van een korte retraite in rouw. Het is een overdenking van de soms merkwaardige verschijnselen die zich kunnen voordoen in de eerste periode na het overlijden van een dierbare. Anders gaan eten en bewegen, sterke identificatie met dieren, moeiteloos in onbekend bos de weg vinden, grote behoefte aan stilte en alleen zijn, ervaringen van non-dualiteit en zelfs heiligheid, aanhoudende indrukken van het dichtbijzijn van de betreurde: rouwen kan een enorme breuk betekenen met het vertrouwde westerse mensbeeld. En doen terugverlangen naar het begrip 'ziel', maar dan zoals het in de vroegst reconstrueerbare prehistorie werd voorgesteld: als lichaamsziel.

Anna Camilla Kupka

Uitgeverij: 2016, UitgeverijMeesterschap, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ISBN: 978-90-9029-8535 

Prijs: € 11,95 (excl. verzendkosten)

 

'Ticket naar de aarde en terug' is een kleine gids in het omarmen van de realiteit van ons dagelijks bestaan.

De film gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden vertelt het verhaal over de dood van de 21 jarige zoon van de schrijver, het enige kind van hem en zijn vrouw Mirjam Rotenstreich. In het boek is te lezen hoe hij en zijn vrouw omgaan met dit grote verlies. Iedereen gaat anders om met een rouwproces, van der Heijden schrijft het in dit boek van zich af en houdt Tonio op zijn manier daarmee nog aanwezig.

Beer moet hard huilen. Opa is dood.
Maar wat betekent 'dood' zijn?
En hoelang duurt dat?
Gelukkig heeft Beer lieve vrienden.
Olifant en Kip helpen hem om op een mooie manier afscheid te nemen. 

Een open verhaal, mooi geïllustreerd, over verlies, verdriet en vriendschap. 


Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Schrijvers: Jelleke Rijken & Mack van Gageldonk. 

 

 

Rouwverwerkboek

‘Ik zal nooit ver weg zijn’

ISBN 9789082405910 (Journal)

ISBN 9789082405903 (Serenity)

Bestellen via; www.memorays.org

Uitgever; Raymaekers Herwig

 

Toen ik op het kantoor van het LSV dit boek zag liggen, werd ik meteen verliefd op de vormgeving.

 

Jeroen Defauw & Madelon Koelinga

ISBN 9789044826296

Uitgegeven door; Clavis Uitgeverij

 

Een golfbreker in de zee vertelt het verhaal van een meisje van 6 jaar. In het boek krijgt het meisje geen naam en haar Opa, blijft consequent Opa. Het kan ieder kind zijn met zijn of haar Opa.