De Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen hebben in het kader van een wetenschappelijk onderzoek een online rouwbehandeling ontwikkeld voor nabestaanden in Coronatijd. Hierbij wordt de effectiviteit van een online psychologische behandeling onderzocht.

Op 23 juni a.s. is het Internationale weduwen- (en weduwnaars-)dag. Op die dag wil ik iedereen motiveren om het burgerinitiatief “Rouwverlof bij overlijden binnen het gezin” te tekenen.

 

 

 

Het Landelijk Steunpunt Verlies bied je graag een luisterend oor aan. Juist in deze tijd heeft iedereen het nodig om gehoord te worden. Uiteindelijk worden wij allemaal geconfronteerd met eenzaamheid, diverse vormen van verlies zoals je gezondheid of het gemis van een knuffel, gezellig eten met vrienden en familiefeestjes maar ook het samenwerken met collega’s en misschien zelfs wel met het overlijden van een dierbare.

Een kindje verliezen tijdens de zwangerschap is een immens trieste gebeurtenis. Je bent er niet op voorbereid. Je blijde verwachtingen veranderen in groot verdriet. Hoe mooi is het als je je gedachten, die alle kanten op gaan, dan aan papier kan toevertrouwen? Dat heb ik gedaan. Onze David stierf na 29 weken zwangerschap. Ik heb mijn emoties opgeschreven. De gedichten zijn zeer divers. Verdrietig, triest, soms blij en hoopvol. Ik hoop dat mijn gedichten troost kunnen geven aan hen die ook een kindje moesten verliezen. 

De Stichting Zorg en Zelfdoding heeft zich hard gemaakt voor het nieuwe breed gesteunde initiatiefwetsvoorstel integrale suïcidepreventie.Dit wetsvoorstel betekent meer oog voor preventie en nabestaanden van zelfdoding, iets wat broodnodig is. De stichting zet zich in voor betere zorg voor nabestaanden, mensen in nood.