Opleiding

 

Met het STAP-budget kun je tot maar liefst € 1.000,- per jaar van de overheid ontvangen voor het volgen van een cursus of opleiding!

De Training Rouwzorg komt in aanmerking voor het STAP-budget en is opgenomen in het officiële scholingsregister van DUO. 

Wanneer kom je in aanmerking voor STAP?

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvang op het moment van de aanvraag geen andere tegemoetkomingen, zoals bijvoorbeeld studiefinanciering, tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen, lerarenbeurs of andere publieke financiering van onderwijs.
  • Je hebt in het betreffende kalenderjaar nog geen STAP-budget toegekend gekregen.
  • Jouw cursus of opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.

Wat moet ik doen om gebruik te maken van het STAP-Budget? 


De overheid heeft het eenvoudig gemaakt: jij hoeft je alleen maar aan te melden bij het UWV met het STAP-Aanmeldingsbewijs dat je, bij het inschrijven voor de training Rouwzorg, van ons ontvangt. Die inschrijving kun je doen onder voorwaarde dat je gebruik kunt maken van het STAP-Budget. Het STAP-Budget wordt toegekend voordat je met de opleiidng start. Je hoeft dus geen geld voor te schieten. Gemakkelijker kan het niet. Wilt u zich inschrijven? Van harte welkom! U kunt het inschrijfformulier downloaden

Zorg dat je op tijd bent!


Jaarlijks zal de overheid ongeveer 200.000 tot 300.000 STAP-budgetten toekennen. Dit gebeurt in 6 tijdvakken van 2 maanden, verdeeld over een kalenderjaar. Vanwege het beperkte aanbod krijgen niet alle aanvragers een STAP-budget toegekend. Het is dus zeer belangrijk dat je er op tijd bij bent. Op=op. De aanvraagmogelijkheden zijn op 1 januari, 1 maart, 1mei, 1 juli, 1 september, 1 november. 

Hoe vraag ik het STAP budget aan?

Ga naar www.stapuwv.nl. Daar kun je het budget met het STAP-Aanmeldingsbewijs aanvragen. Goedkeuring duurt ongeveer een maand. 

 


Wat gebeurt er als je het STAP-budget niet krijgt toegekend?

Het is uiteraard heel jammer als je het STAP-budget in deze ronde niet krijgt toegewezen. Gelukkig mag je in een volgend tijdvak nog een poging wagen!