Opleiding

Met het STAP-budget kun je tot maar liefst € 1.000,- per jaar van de overheid ontvangen voor het volgen van een cursus of opleiding!

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget en wordt komende periode beoordeeld om op te worden genomen in het officiële scholingsregister van DUO en het UWV. De overheid stelt hierbij als voorwaarde dat de opleiding wordt gevolgd met begeleiding van een docent en wordt afgesloten met een examen toets.

Wanneer kom je in aanmerking voor STAP?

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvang op het moment van de aanvraag geen andere tegemoetkomingen, zoals bijvoorbeeld studiefinanciering, tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen, lerarenbeurs of andere publieke financiering van onderwijs.
  • Je hebt in het betreffende kalenderjaar nog geen STAP-budget toegekend gekregen.
  • Jouw cursus of opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.

Wij informeren je tijdig


Wanneer de opleiding is opgenomen in scholingsregister van DUO en het UWV zullen we je dat direct melden. Wij verwachten in de maand juni uitsluitsel te krijgen.

Zorg dat je op tijd bent!

Jaarlijks zal de overheid ongeveer 200.000 tot 300.000 STAP-budgetten toekennen. Dit gebeurt in 6 tijdvakken van 2 maanden, verdeeld over een kalenderjaar. Vanwege het beperkte aanbod krijgen niet alle aanvragers een STAP-budget toegekend. Het is dus zeer belangrijk dat je er op tijd bij bent. Op=op. De eerste aanvraagmogelijkheid is op 1 juli. Wij hopen dat we dan officieel geregistreerd staan als erkende opleider.

Hoe vraag ik het STAP budget aan?

Ga naar www.stapuwv.nl. Daar kun je het budget aanvragen. Goedkeuring duurt ongeveer een maand.

Wat gebeurt er als je het STAP-budget niet krijgt toegekend?

Het is uiteraard heel jammer als je het STAP-budget in deze ronde niet krijgt toegewezen. Gelukkig mag je in een volgend tijdvak nog een poging wagen!