De afgelopen weken hebben we als LSV verrassend veel aanmeldingen mogen ontvangen om onze Training Rouwzorg te volgen middels het STAP-Budget van de overheid.

Om de stap naar de eigen ontwikkeling nog verder te verkleinen en het aantrekkelijker te maken om te gaan (door)studeren heeft het UWV sinds kort een STAP-Budget, een extra tegemoetkoming in de studiekosten. Een vergoeding die kan oplopen tot € 1.000,- per kalenderjaar in zes tijdvakken van twee maanden.

Veel aanvragen STAP-Budget
Vanwege het beperkte aanbod kregen helaas niet alle aanvragers een STAP-budget toegekend, maar gelukkig waren er studenten voor de Training Rouwzorg die op tijd waren. Afgelopen 1 juli 2022 was de deadline voor het aanvragen van een STAP-Budget en veel studenten maakten daar dan ook gebruik van.

Wat is een STAP-Budget
STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. De overheid heeft het STAP-Budget in het leven geroepen om scholing en ontwikkeling te stimuleren. Vanaf 2022 kan je als werkende of werkzoekende gebruikmaken van deze subsidie om jezelf bij- of om te scholen. Jaarlijks mag je voor één opleiding €1.000 STAP-Budget aanvragen waarmee je jouw positie op de arbeidsmarkt kunt verbeteren.

Vanaf 1 september een volgende ronde
Je kunt je, onder voorwaarde dat je gebruik kunt maken van het STAP-Budget, voor de training Rouwzorg inschrijven (zie inschrijfformulier). Wanneer wij het inschrijfformulier ontvangen hebben, ontvang je van ons het STAP-Aanmeldingsbewijs. Dat Aanmeldingsbewijs stuur je vervolgens digitaal mee met je aanvraag.

Voor het aanvragen van het budget kun je gebruikmaken van de volgende link: https://www.stapuwv.nl/stapaanvraag.

De eerste mogelijkheid om je aanvraag in te dienen is donderdag 1 september vanaf 10.00 uur. Wees er wel op tijd bij, want het aantal STAP-budgetten is beperkt! Wil je meedoen met de training Rouwzorg? Van harte uitgenodigd! Retourneer dan het ingevulde inschrijfformulier (zie link). Dan sturen wij je, zo snel mogelijk, het STAP-Aanmeldingsbewijs toe en ben je verzekerd van een plekje in het najaar 2022.