Al eerder informeerde we jullie over het STAP-Budget van de overheid. Als professional wil je natuurlijk deskundig (rouw)zorg verlenen en je natuurlijk blijven ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Binnen de rouw- en verliesbegeleiding zijn diverse specialisatie mogelijk, waaronder de Training Rouwzorg, bijscholing of een post-HBO Rouw- en Verliesbegeleider die worden gegeven aan onze eigen Academie in Amersfoort.

Training Rouwzorg volgen met het STAP-Budget
Onze Training Rouwzorg is onlangs erkend en ingeschreven bij DUO en dat maakt het mogelijk om als student gebruik te maken van het STAP-Budget van de overheid. Beschouw het maar als een cadeautje van de overheid, bedoeld om je arbeidsmarktkansen te vergroten.

Een riante tegemoetkoming
Het kan zijn dat je onze Training Rouwzorg pas wilt volgen wanneer je gebruik kunt maken van het Stap-Budget. Heel begrijpelijk omdat de budgetmogelijkheden € 1.000,- zijn (maximaal). De training die normaal € 1.650,-- kost, zal na toewijzing van het STAP-Budget slechts € 650,-- bedragen. Een behoorlijke tegemoetkoming van € 1.000,-- en dat is mooi meegenomen.

Wat wordt bedoeld met STAP-budget
STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. De overheid heeft het STAP-Budget in het leven geroepen om scholing en ontwikkeling te stimuleren. Vanaf 2022 kan je als werkende of werkzoekende gebruikmaken van deze subsidie om jezelf bij- of om te scholen. Jaarlijks mag je voor één opleiding €1.000 STAP-Budget aanvragen waarmee je jouw positie op de arbeidsmarkt kunt verbeteren.

Hoe kun je STAP-budget aanvragen?
De overheid heeft het eenvoudig gemaakt: jij hoeft je alleen maar aan te melden bij het UWV met het STAP-aanmeldingsbewijs dat je, als je je inschrijft voor de training Rouwzorg, van ons ontvangt. Het STAP-Budget wordt toegekend voordat je start met je opleiding. Daarom hoef je niks voor te schieten: Op het moment dat jouw aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd, dan wordt het STAP-Budget direct aan ons overgemaakt. Wij zorgen er vervolgens voor dat jij met training kunt starten. Gemakkelijker kan niet!

Onder voorwaarden inschrijven
Je kunt je, onder voorwaarde dat je gebruik kunt maken van het STAP-Budget, voor de training Rouwzorg inschrijven (zie inschrijfformulier). Wanneer wij het inschrijfformulier ontvangen hebben, ontvang je van ons het STAP-Aanmeldingsbewijs. Dat Aanmeldingsbewijs stuur je vervolgens digitaal mee met je aanvraag.

Voor het aanvragen van het budget kun je gebruikmaken van de volgende link: https://www.stapuwv.nl/stapaanvraag. De eerste mogelijkheid om je aanvraag in te dienen is 1 november vanaf 10.00 uur. Wees er wel op tijd bij, want het aantal STAP-budgetten is beperkt! Op=op! De praktijk wijst uit dat voor 12.00 uur van de betreffende periode (om de 2 maanden is er een nieuw budget beschikbaar) het budget al verdeeld is. 

Wil je meedoen met de training Rouwzorg? Van harte uitgenodigd! Retourneer dan het ingevulde inschrijfformulier (zie link). Dan sturen wij je, zo snel mogelijk, het STAP-Aanmeldingsbewijs toe en ben je verzekerd van een plekje in het voorjaar 2023.