Een nieuw begin of een uitdagend nieuwjaar, zo zou het in 2022 moeten beginnen. Maar helaas pakt het niet altijd bij iedereen goed uit, slechte bedrijfsresultaten kunnen zorgen voor een onverwachts ontslag.

“Het voelt alsof de bodem onder je vandaan wordt getrokken”. Peter Hoogendoorn kreeg als trouwe werknemer op de eerste werkdag van het nieuwe jaar een gesprek met zijn werkgever over de voortgang en ontwikkeling. Zoals gebruikelijk een voortgang- of functioneringsgesprek zoals dat altijd plaatsvindt aan het begin van het jaar. Met de koffie in de hand schoof Peter aan bij zijn HRM manager en na enkele minuten praten over privézaken ging het roer om in het gesprek. De bedrijfsresultaten kwamen op tafel en al snel ging het over de voortgang van het bedrijf. “Ik had wel een vermoeden dat het slecht ging met het bedrijf, maar dat het zo slecht ging was voor mij heel onverwacht” zegt Peter na zijn confronterend gesprek met zijn HRM manager. Het bedrijf moet noodlottig mensen ontslaan en Peter stond, voor hem persoonlijk zeer onverwachts, op deze lijst.

Na het onverwachte nieuws sleepte Peter zich naar zijn werkplek, voor de laatste keer, om zijn tas in te pakken. Waarvan hij dacht dat het nooit zou gebeuren, was hij samen met enkele collega’s de derde dag van het nieuwe jaar aan de beurt. Met lood in zijn schoenen ging hij naar de fietsenstalling, knoopte zijn koffer achterop en trapte huiswaarts. Nog een laatste rondje woon-werk verkeer, Peter kwam na 22 jaar werkplezier in een plotseling en onvermijdelijk rouwproces.

Mensen die hun baan kwijtraken, vertonen veelal reacties die sterk lijken op rouw. Toch worden deze reacties vaak niet als zodanig erkend en blijven deze onbehandeld. En dat terwijl (gecompliceerde) rouwklachten niet vanzelf overgaan. Sterker nog, ze nemen vaak juist toe met het verstrijken van de tijd.

Wereldwijd hebben slechts enkele onderzoekers zich eerder verdiept in het rouwproces rondom het verlies van je baan. De eerste voorzichtige resultaten van dit onderzoek geven aan dat baanverlies inderdaad kan leiden tot rouwklachten en zelfs gecompliceerde rouwklachten. Volgens deskundigen is het juist goed om contact te leggen met loopbaanadviseurs of een deskundige op het gebied van baanverlies en rouw.

Het verlies van werk is een rouwproces en kan eveneens tot klachten leiden. Voor Peter pakte het allemaal na enkele weken goed uit, nadat hij contact zocht met een loopbaanadviseur. "Ik heb mijn hart kunnen luchten en het voelde als een verlossing" aldus Peter die uiteindelijk weer een baan heeft gevonden dichtbij huis.

Herkenbaar? Heb jij last van onverwerkte rouw na je baanverlies? Ga er dan mee aan de slag! Raadpleeg ons verwijsbestand op de website of neem contact op met het LSV zorgloket. Mogelijk resulteert dit voor jou ook in inzicht en acceptatie van jouw situatie.