Aanstaande dinsdag 7 december organiseert Carend.nl een avondwebinar "Helpen bij verlies en verdriet" waarbij gastspreker professor Manu Keirse ingaat op het onderwerp rouw.

Chronische rouw, rouwen om een kind met een beperking of chronisch rouwen om een levend verlies van een geliefde of kind. Het gaat nooit over, want iedere mijlpaal die je kind niet haalt, haalt jou weer onderuit en dompelt je weer onder in rouw.

Maar raakt een mens het verdriet over een overleden dierbare ooit kwijt? “Nee, zegt Manu Keirse, maar dat hoeft ook niet. Ik spreek tegenwoordig over verlies overleven in plaats van het verwerken, de term die vroeger gangbaar was. Je hoeft de dode niet los te laten. Jullie relatie beëindigt niet, ze verandert alleen van vorm” aldus Keirse. Wanneer je regelmatig herinneringen blijft ophalen, blijft diegene op een positieve manier leven in je hart.

Hoogleraar Rouw en Rouwverwerking Manu Keirse zoomt in met de webinar op de omgang met verlies en verdriet. En op de rol die zorgverleners hebben in het proces dat mensen die een dergelijk verdriet ondergaan. Een avond vol pakkende verhalen, met ruimte voor vragen, maar ook met gebrek aan antwoorden, omdat die er bij levend verlies vaak helemaal niet zijn.

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur. Er is ruimte voor vragen en discussie in de chat. Inschrijven kan nog en wel hier! De lezing is geaccrediteerd voor zorgverleners, maar ook zeer toegankelijk voor niet-zorgverleners of zorgverleners die geen accreditatie wensen.

Meer informatie over voorwaarden en deelname: www.carend.nl