Verlies van baan

Boos, verdriet en angst maken het moeilijk om terug te keren naar de arbeidsmarkt, dus is het belangrijk om actief aan de gang te gaan met je gevoelens. Het toelaten en erkennen van je gevoelens en je negatieve gedachten onder ogen zien zal je helpen om met het verlies om te gaan. 

Het overleven van de emotionele achtbaan: 

Schrijf over je gevoelens.
Geef expressie aan wat je voelt over het feit dat je ontslagen of werkloos bent, met inbegrip van dingen die je wou dat je had gezegd (of niet had gezegd) tegen je vroegere baas. Deze emotionele ontlading (catharsis) helpt je vooral als je ontslag op onrechtvaardige gronden heeft plaatsgevonden of onzorgvuldig is gebracht. 

Ga op zoek naar je bron.
Je gevoelens verwijzen naar de verbinding die je had met je werk. Welke betekenis heeft het werk voor jou? Gebruik je gevoelens om de betekenis van het werk voor je te verkennen. Wat is het dat je zo van je werk houdt? Is het de financiële zekerheid, de vaste structuur van de dag, de groei in je persoonlijke ontwikkeling, de prestaties in je werk, de waardering van je baas, je collega’s, de positie die je hebt of misschien de dankbaarheid van je cliënten? Het hoeft niet te gaan om één betekenis maar je kunt je verbonden voelen met meerdere betekenissen.