Kaarsje voor wie?


Duizenden Nederlanders worden in stilte begraven tijdens de coronacrisis. Het plotselinge, sobere afscheid, maakt het verdriet voor de nabestaanden nog groter. Op de website Ik mis je krijgen de kille statistiekcijfers een gezicht.

 

Met portretten en verhalen brengen we een eerbetoon aan de mensen die ons zo plotseling ontvallen zijn. En ook vertellen we de verhalen van mensen die een kaarsje willen branden voor de zwager die hard aan het werk is in het ziekenhuis of voor moeder die opgenomen is in een verpleegtehuis. 

 


Presentatrice Anita Witzier:

 

 “Voor mijn werk kom ik de laatste tijd veel in zorginstellingen. Voor alle ouderen die daar wonen wil ik een kaarsje opsteken."

 

Mensen in zorginstellingen zijn in deze periode, meer dan voor 'Corona tijd', afgesloten van de buitenwereld. Er mag onder voorwaarden bezoek worden ontvangen. Afstand van 1,5 meter, geen zoon of dochter die een troostende arm om je heen slaat, niet samen naar de markt om een boodschapje te doen, geen kleinkinderen die langskomen om te knuffelen. Alle instellingen handhaven noodgedwongen de Corona maatregelen.

 

"Ik wil ook een kaars opsteken voor alle mensen die in die instellingen werken en die hun eigen gezondheid op het spel zetten en alles uit de kast halen om de beste zorg te verlenen.” 


Voor wie steek jij een kaarsje op?
Klik hier voor wie steek jij een kaarsje op


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron foto: Metro