ONDERZOEK IS BELANGRIJK

 

Onderzoek is belangrijk om meer te weten te komen over bijvoorbeeld:

 

-       Het rouwproces bij nabestaanden na zelfdoding en euthanasie van hun levenspartner 

-       Onderzoek naar nabestaanden in Coronatijd

-       De reden en wijze waarop nabestaanden gebruikmaken van een steunende omgeving

-       Rouw op de werkvloer

 

De Rouw en verliesbegeleiders kunnen met die kennis een nog betere begeleiding geven.

 

Voor het uitvoeren van de verschillende onderzoek thema’s zijn we op zoek naar mensen (nabestaanden) die daaraan willen meewerken.

 

Het rouwproces bij nabestaanden na zelfdoding en euthanasie van hun levenspartner

 

ARQ ’45 onderzoekt hoe nabestaanden die hun levenspartner hebben verloren na levensbeëindiging wegens psychische aandoeningen hun rouwproces beleven. Ze onderzoeken hoe de periode van ziekte en overlijden is beleefd en waarin rouw na zelfdoding verschilt van rouw na euthanasie.

 

Onderzoek

 

Onderzoek vindt plaats met behulp van een enquête en een persoonlijk interview.

 

Deelname

 

Uw ervaring kan belangrijk zijn voor het onderzoek. Neem daarom contact op met Marianne Snijdewind. Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om haar te mailen. Of bel naar 06-14530747 Onderzoek naar nabestaanden in Coronatijd De Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen hebben in het kader van een wetenschappelijk onderzoek een online rouwbehandeling ontwikkeld voor nabestaanden in Coronatijd. Hierbij wordt de effectiviteit van een online psychologische behandeling onderzocht.

 

Onderzoek naar nabestaanden in Corona tijd

 

Behandeling

 

De online psychologische behandeling is speciaal ontwikkeld voor nabestaanden van wie een dierbare is overleden tijdens de coronacrisis en die behoefte hebben aan hulp. De behandeling wordt aangeboden via het internet en wordt zelfstandig doorlopen, zonder ondersteuning van een therapeut. De behandeling neemt circa twee uur per week in beslag en duurt in totaal 8 weken. Het onderzoek levert waardevolle informatie op om in de toekomst nabestaanden van een overlijden tijdens de coronacrisis beter te kunnen helpen.

 

Wie kunnen deelnemen?

 

U bent 18 jaar of ouder en hebt ten minste drie maanden geleden een dierbare verloren tijdens de coronacrisis (periode maart 2020 tot heden) en hebt behoefte aan hulp. Deelname aan het onderzoek is kosteloos en er is geen verwijzing van de huisarts voor nodig. Na aanmelding vindt een telefonisch interview plaats om vast te stellen of de behandeling voor u geschikt is.

 

Meer informatie en aanmelding is mogelijk via de website www.rouwencorona.nl of door een e-mail te sturen naar klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.