Uitgever: 2018, Balans
Auteur:  Raynon Winn
ISBN: 9789460039409
Prijs: 22,99

 

Raynor Winn en haar man Moth zijn al meer dan dertig jaar samen. Hun oude boerderij in Wales hebben ze in de loop der tijd steen voor steen opgeknapt en omgebouwd tot een goedlopende B&B. Dan raken ze binnen een paar dagen alles kwijt.

 

Het zoutpad

Raynor Winn en haar man Moth verliezen hun huis door een speculatieschandaal en ze krijgen te horen dat Moth een ernstige ziekte heeft. Ze hebben niets meer over en nog maar weinig tijd. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coast Path lopen, weg van alles en iedereen. Het is een tocht van duizend kilometer langs de zuidkust van Engeland.
Met twee rugzakken en een kleine tent beginnen ze hun wandeltocht door het oeroude, verweerde landschap van rotsen, kliffen, zee en lucht. En daar gebeurt het. Met elke stap, door iedere ontmoeting, en ondanks alle moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, verandert hun tocht verder in een bijzondere ontdekkingsreis.

Het is niet zomaar een boek, het is het aangrijpende verhaal van twee mensen die alles verloren, maar nooit de hoop op betere tijden en de liefde voor elkaar. De schrijfstijl is om van te snoepen, mooie zinnen en heel onverbloemd vertelt ze hun verhaal, hun avontuur. Een echte aanrader voor mensen die hun financiële zekerheden en ook nog hun gezondheid verliezen.