Congres

RODE DRAAD VAN HET CONGRES


Verlies verweven in de levensloop; mogelijkheden en grenzen 

Verlies kan voelen als het lot dat aan ons trekt en duwt. Hans Korteweg schrijft daarover: ‘Het lot is door ons heen gevlochten. Krachten drijven ons aan, vanbinnen en vanbuiten, ontelbare kleine klokjes tikken in ons en lopen ieder op hun tijd af. En het is alles zo breekbaar. Het lot van het lichaam, het lot van de psyche, het lot van het land van geboorte, het lot van ziekte, het lot van talenten (…) het lot van net niet en het lot van steeds weer en het lot van nooit meer.’ In de Griekse mythologie verwijst de godin Moira naar onze lotsbestemming waaraan wij ons niet aan kunnen onttrekken. Moira wordt zichtbaar in drie schikgodinnen: Klotho de spinster; Lachesis de bepaler van het leven en Atropos, zij die de draad ‘onvermijdelijk’ doorknipt. Deze mythologie is een inspiratiebron voor hoe wij antwoord kunnen geven op ons lot. Hoe wij ons eigen levensverhaal, uitgenodigd door het lot, kunnen spinnen en weven in voortdurende relatie met anderen en met het genetisch materiaal dat we hebben meegekregen. We schrijven en herschrijven, ordenen en herordenen, deconstrueren en reconstrueren ons levensverhaal, waarbij de dagelijkse verhalen van gebeurtenissen ingeschreven worden in de identiteit die we ontwikkelen. Er ontstaat een bepaalde samenhang en continuïteit, een eigen identiteit en beeld van onszelf, anderen en de wereld. Van daaruit geven we weer betekenis aan de zaken die ons overkomen en zo kunnen we leven in een verleden, het heden en de toekomst. Dit congres inspireert rouwzorgers, -begeleiders en –therapeuten in het schikken en herschikken van verliezen in het levensverhaal van hun clienten.

Dit congres geeft inzicht in de mogelijkheden en grenzen om het verlies te verweven in de levensloop. Tevens reikt het de tools aan die gebruikt kunnen worden  om dit doel te bereiken. Het Landelijk Steunpunt Rouw nodigt u van harte uit voor dit prachtige congres.

 

Praktische informatie
Datum Congres wordt gehouden in september. Definitieve datum wordt later bekend gemaakt.
Tijden 09.00 tot 17.30 uur
Aanmelden Mogelijk met het inschrijfformulier rechts van deze pagina.
Locatie Zon & Schild, Utrechtseweg 266, Amersfoort
Groepsgrootte 160 personen
Voor wie? Rouwtherapeuten, rouwbegeleiders en diegenen die regelmatig een rouwzorgrol vervullen als vrijwilliger of in het werk zoals: pastoraal werkers, artsen en verpleegkundigen in de palliatieve en terminale zorg, (bedrijfs- en medisch-) maatschappelijk werker, uitvaartleiders en leidinggevenden in het onderwijs.
Kosten

€ 185,- inclusief lunch. 

Sprekers

Nog niet alle sprekers zijn bekend. Welke wel definitief zijn:  Dr. Manu Keirse, Drs. Jan Olthof, Dr, Martine Delfos.

 

Download hier de brochure.

Meer informatie nodig? Stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op: 033 - 461 68 86